Samen in actie voor duurzame energie

Wijkuitvoeringsplan Losser-West

Nederland wordt aardgasvrij en stapt over naar duurzame energie. Dat gebeurt wijk voor wijk met wijkuitvoeringsplannen (WUP’s). Losser-West is één van de eerste wijken in Noordoost Twente (NOT) waarvoor een WUP gemaakt wordt.

Inwoners, ondernemers, gemeente en andere partners gaan een plan te bedenken dat past bij de wijk waar het over gaat. Op deze pagina vind je alle informatie over het wijkuitvoeringsplan in Losser West.

INFORMATIEBIJEENKOMST

vor Losser-West vindt er op 7 december 2020 van 20.00 t/m 21:00 uur een online bewonersbijeenkomst plaats. Deze is te volgen via: https://youtu.be/A9EfCnWEc0o


PLANNING

  • Mei 2020: start van de voorbereidingen
  • September 2020: enquête in de wijk
  • Oktober en november: 2020 werksessies in de wijk
  • December 2020: schrijven en opleveren van het plan

ZELF AAN DE SLAG

Jouw wijk wordt aardgasvrij, net als alle andere wijken in Nederland. Wat kun jij doen om je daarop voor te bereiden?
Er zijn veel verschillende maatregelen die jij kan nemen. Energie besparen is altijd stap één: wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken! En welke maatregelen passen verder bij jouw huis? In een paar stappen zie je wat jij kan doen. 


Stap 1: doe een online check

Hoe maak je jouw huis energiezuiniger en duurzamer? Doe een online check. Beantwoord de vragen en ontdek welke verbeteringen jij kunt doen. Je ziet meteen wat het kost en oplevert. Ga naar www.verbeterjehuis.nl of naar www.dichtbijduurzaam.nl.

Stap 2: vraag advies aan een wooncoach

De wooncoach komt bij jou langs om deskundig advies te geven over jouw huis. Gratis, onafhankelijk en vrijblijvend! Ga voor een afspraak naar www.duurzaamthuistwente.nl.

Stap 3: kies jouw maatregelen

Na het advies van de wooncoach, kies jij de maatregelen die bij jou passen. Bijvoorbeeld via de website Dichtbij Duurzaam. Al binnen 10 minuten krijg je daar een volledig uitgewerkt persoonlijk voorstel.

Stap 4: aan de slag

Samen met een lokaal bedrijf bespreek je jouw persoonlijke voorstel. De wooncoach kan je wijzen op geschikte bedrijven uit de omgeving. Dichtbij Duurzaam heeft een aantal lokale bedrijven voor je geselecteerd.

Stap 5: deskundige controle

Heb je bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen gebruik gemaakt van het advies van Dichtbij Duurzaam? Dan controleert een adviseur van Dichtbij Duurzaam de genomen maatregelen. Na de controle ontvang je een garantie certificaat van 10 jaar! 

Ben je ondernemer en wil je ook aan de slag? Voor jouw bedrijf verzamelden wij vier slimme bespaartips, je vind ze op www.energievannoordoosttwente.nl/energie-besparen-ondernemers.


TEAM 

Namens Energie van Noordoost Twente:

  • Martijn Bruil, projectleider duurzaamheid (m.bruil@losser.nl).
  • Hans Lammertink, communicatieadviseur duurzaamheid.

Namens Ekwadraat en Citisens:

  • Marije Boersma, projectleider
  • Rowan Benning, adviseur energietransitie
  • Johan Simons, adviseur participatie en communicatie
  • Vera Wesseling, adviseur participatie en communicatie 

DOWNLOADS 

MEER INFORMATIE

Mis je nog informatie of heb je nog vragen? Laat het ons weten via info@energievannoordoosttwente.nl
Misschien vind je het antwoord op je vraag bij de Veelgestelde vragen.