Samen in actie voor duurzame energie

Wijkuitvoeringsplan Losser-West

Nederland wordt uiteindelijk aardgasvrij en stapt over op een duurzame warmtevoorziening. In 2050 verwarmen we ons huis niet meer met aardgas en koken we niet meer op aardgas. In 30 jaar moeten ruim 1.500 woningen per dag van het aardgas af. Het is een enorme klus om ons doel voor 2050 te halen, daarom starten we nu per wijk in Nederland. 

Losser West is één van de eerste dorpen/wijken in Noordoost Twente (NOT) waarvoor een wijkuitvoeringsplan (WUP) gemaakt wordt. 
Inwoners, ondernemers, gemeente en andere partners gaan samen aan de slag om een plan te ontwikkelen dat past bij Losser West
Op deze pagina vind je alle informatie over de ontwikkelingen in Losser.INFORMATIEBIJEENKOMST

Om meer te vertellen over wat iedereen in Losser staat te wachten als we aardgasvrij worden, is er een online informatieavond georganiseerd op 7 december 2020. De uitzending is terug te kijken. 

PROJECTSTAPPEN

Planning:

In 2020 hebben we een enquete gehouden onder bewoners en een online informatieavond georganiseerd. Ook hebben we een eerste nieuwsbrief verzonden.

Op dit moment loopt een onderzoek naar 9 referentiewoningen om meer zicht te krijgen op de gevolgen van aardgasvrij maken van woningen.

Inmiddels is een bewoners-klankbordgroep samengesteld die rond de zomer voor het eerst bij elkaar komt. Samen bespreken we vervolgstappen om een plan voor Losser-West op te stellen.

 

PROJECTTEAM 

  • Bert Kleen, projectleider duurzaamheid namens de gemeente Losser (b.kleen@losser.nl).
  • Janneke Vaneker, communicatieadviseur duurzaamheid namens de gemeente Losser

KLANKBORDGROEP VOOR BEWONERS

De gemeente gaat naast de bewonersavonden ook met een bewonersklankbordgroep in gesprek over het wijkuitvoeringsplan Losser West. Hiervoor zoeken we inwoners die willen meedenken en -praten. Wil je je aanmelden voor de bewoners klankbordgroep voor Losser West? 

Dat kan door een e-mail te sturen naar info@energievannoordoosttwente.nl.

ZELF AAN DE SLAG?

Ook jouw wijk wordt in de toekomst aardgasvrij, net als alle andere wijken in Nederland. Wat kun jij doen om je daarop voor te bereiden? Je kunt zelf al veel doen. Energie besparen is altijd stap één: wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken! En welke maatregelen passen verder bij jouw huis? In het stappenplan van het Energieloket kun je zien wat je nog meer kunt doen.

Er zijn mooie voorbeelden van inwoners die al een stap richting duurzaam wonen hebben gezet, aanpakkers, zoals wij ze noemen! Je kunt de video’s van deze aanpakkers op onze website bekijken.

Resultaten inwonersenquete

In de zomer is onder de inwoners van Losser West een enquête afgenomen. Deze is door 555 mensen ingevuld. De resultaten hiervan zijn inmiddels bekend. Het rapport hiervan kunt u downloaden.

DOWNLOADS 

MEER INFORMATIE

Mis je nog informatie of heb je nog vragen? Laat het ons weten via info@energievannoordoosttwente.nl
Misschien vind je het antwoord op je vraag bij de Veelgestelde vragen.