Samen in actie voor duurzame energie

Wijkuitvoeringsplan Beuningen

Nederland wordt aardgasvrij en stapt over naar duurzame energie. Dat gebeurt wijk voor wijk met wijkuitvoeringsplannen (WUP’s). Beuningen is één van de eerste wijken in Noordoost Twente (NOT) waarvoor een WUP gemaakt wordt.

Inwoners, ondernemers, gemeente en andere partners gaan een plan te bedenken dat past bij de wijk waar het over gaat. Op deze pagina vind je alle informatie over het wijkuitvoeringsplan in Beuningen.

ONLINE INFORMATIEBIJEENKOMST

Om meer te vertellen over wat iedereen in Beuningen straks staat te wachten als we aardgasvrij worden, vond op 9 december 2020 een online informatieavond plaats. Diverse experts kwamen aan het woord en kijkers kregen de gelegenheid om tijdens de uitzending vragen te stellen. De uitzending is terug te kijken.  

Alle vragen zijn inmiddels beantwoord. Download het overzicht van alle vragen met antwoorden. In de terugblik (download) leest u kort over de stand van zaken in Beuningen.  

ENQUETE

Om inwoners te betrekken bij het wijkuitvoeringsplan en de weg naar het opstellen naar dat plan, is eind 2020 een enquete afgenomen bij alle inwoners van Beuningen. Deze enquete is nu gesloten. De resultaten hiervan zijn inmiddels bekend en je kunt de rapportage downloaden.

Projectstappen:

In 2020 hebben we een enquête gehouden onder bewoners en een online informatieavond. Voor Beuningen is een klankbordgroep samengesteld. De klankbordgroep is een paar keer digitaal bij elkaar gekomen. Voor de zomervakantie komt de klankbordgroep nog een keer bij elkaar. Samen bespreken we de vervolgstappen.

ZELF AAN DE SLAG?

Ook jouw wijk wordt in de toekomst aardgasvrij, net als alle andere wijken in Nederland. Wat kun jij doen om je daarop voor te bereiden?

Je kunt zelf al veel doen. Energie besparen is altijd stap één: wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken! En welke maatregelen passen verder bij jouw huis? In het stappenplan van het Energieloket kun je zien wat je nog meer kunt doen.

Er zijn mooie voorbeelden van inwoners die al een stap richting duurzaam wonen hebben gezet, aanpakkers, zoals wij ze noemen! Je kunt de video’s van deze aanpakkers op onze website bekijken. 

TEAM 

  • Simone Huntink, projectleider namens de gemeente Losser (s.huntink@losser.nl)
  • Janneke Vaneker, communicatieadviseur duurzaamheid, namens de gemeente Losser
  • Alette Beerling, projectleider namens Tauw
  • Wendy Oude Vrielink – Natuur en Milieu Overijssel

KLANKBORDGROEP VOOR BEWONERS

De gemeente gaat naast de bewonersavonden ook met een bewonersklankbordgroep in gesprek over het wijkuitvoeringsplan Beuningen Hiervoor zoeken we inwoners die willen meedenken en -praten. Wil je je aanmelden voor de bewoners klankbordgroep voor Beuningen? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@energievannoordoosttwente.nl.


DOWNLOADS 

MEER INFORMATIE

Mis je nog informatie of heb je nog vragen? Laat het ons weten via info@energievannoordoosttwente.nl
Misschien vind je het antwoord op je vraag bij de Veelgestelde vragen.