Samen in actie voor duurzame energie

Direct jouw woning verduurzamen? Dit kun je doen!


Nederland wordt aardgasvrij en stapt over naar duurzame energie. Ook in Noordoost Twente bereiden we ons hierop voor. Wat kan jij doen? 
Er zijn veel verschillende maatregelen die jij kan nemen. Energie besparen (zie www.energievannoordoosttwente.nl/energie-besparen) is altijd stap één: wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken! En welke maatregelen passen verder bij jouw huis? In een paar stappen zie je wat jij kan doen!


Stap 1: doe een online check

Hoe maak je jouw huis energiezuiniger en duurzamer? Doe een online check. Beantwoord de vragen en ontdek welke verbeteringen jij kunt doen. Je ziet meteen wat het kost en oplevert. Ga naar www.verbeterjehuis.nl of naar www.dichtbijduurzaam.nl.

Stap 2: vraag advies aan een wooncoach

De wooncoach komt bij jou langs om deskundig advies te geven over jouw huis. Gratis, onafhankelijk en vrijblijvend! Ga voor een afspraak naar www.duurzaamthuistwente.nl.

Stap 3: kies jouw maatregelen

Na het advies van de wooncoach, kies jij de maatregelen die bij jou passen. Bijvoorbeeld via de website Dichtbij Duurzaam. Al binnen 10 minuten krijg je daar een volledig uitgewerkt persoonlijk voorstel.


Stap 4: aan de slag

Samen met een lokaal bedrijf bespreek je jouw persoonlijke voorstel. De wooncoach kan je wijzen op geschikte bedrijven uit de omgeving. Dichtbij Duurzaam heeft een aantal lokale bedrijven voor je geselecteerd.


Stap 5: deskundige controle

Heb je bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen gebruik gemaakt van het advies van Dichtbij Duurzaam? Dan controleert een adviseur van Dichtbij Duurzaam de genomen maatregelen. Na de controle ontvang je een garantie certificaat van 10 jaar!


Meer informatie?

Ben je op zoek naar meer inspiratie en ideeën? Lees dan verder bij onze ‘aanpakkers’.

Ben je ondernemer en wil je ook aan de slag? Voor jouw bedrijf verzamelden wij vier slimme bespaartips, je vind ze op www.energievannoordoosttwente.nl/energie-besparen-ondernemers.