Samen in actie voor duurzame energie
Verkiezing 'Duurzaamste huis van Nederland'

Verkiezing 'Duurzaamste huis van Nederland'

maandag 29 juni 2020
ActiviteitInspiratieGemeente DinkellandGemeente LosserGemeente OldenzaalGemeente Tubbergen
In 2020 gaat de Nationale Duurzame Huizen Route weer op zoek naar het duurzaamste huis van Nederland. Huiseigenaren die trots zijn op hun duurzame woning kunnen zich aanmelden. De verkiezing vindt plaats in het najaar, waarbij per categorie het leukste, beste en meest innovatieve duurzame huis wordt uitgeroepen.

Wedstrijdverloop

Huiseigenaren kunnen zich tot 8 september aanmelden voor de verkiezing. Vervolgens beoordeelt een deskundige jury per categorie de aangemelde woningen. Op 20 november 2020 is de bekendmaking en de feestelijke prijsuitreiking van de landelijke jury- en publieksprijzen voor de verkiezing 'Duurzaamste Huis van Nederland 2020'. 

Publieksprijzen

Daarnaast maken huiseigenaren uit een aantal provincies automatisch ook kans op de publieksprijs. In de provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland en Zeeland kan het publiek van 22 september t/m 6 oktober stemmen op het Duurzaamste Huis van de provincie. De winnaars per provincie worden op 7 oktober bekendgemaakt. Alle provinciewinnaars maken vervolgens kans op de landelijke publieksprijs. De landelijke publiekswinnaar wordt bekendgemaakt bij de feestelijke uitreiking op 20 november 2020. 

Meer lezen over deze verkiezing: https://duurzamehuizenroute.nl/verkiezing/over-de-verkiezing

Vorige pagina