Samen in actie voor duurzame energie
Scholieren uit Oldenzaal en Losser werken aan duurzaam idee!

Scholieren uit Oldenzaal en Losser werken aan duurzaam idee!

maandag 6 januari 2020
ActiviteitInspiratieGemeente LosserGemeente Oldenzaal
Op 22 januari is de aftrap van de Energy Challenges

Scholieren uit Oldenzaal en Losser
werken aan duurzaam idee

Met een kennismakingsbijeenkomst in stadshotel Ter Stege wordt woensdag 22 januari de aftrap gegeven voor de Energy Challenges, een project waaraan bijna 100 basisscholieren uit Oldenzaal en Losser meedoen.

Via de Energy Challenges worden leerlingen van negen basisscholen uit Oldenzaal en Losser uitgedaagd om de kennis die ze hebben opgedaan over de thema’s energie en duurzaamheid in de praktijk te brengen. Concreet wordt er van hen verwacht dat ze op hun school een duurzaamheidscampagne op poten zetten. De scholieren vormen Energizerteams die met elkaar de strijd aangaan voor energiebesparing, duurzaam omgaan met afval en klimaatbestendigheid. Tijdens het campagneseizoen gaan de teams op onderzoek uit en zetten ze hun kennis om in actie en resultaat. 

Energiebesparing

De teams, bestaande uit leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8, zijn nu bezig met het bedenken van een teamnaam, het maken van een logo en een promotievideo. Bij de kick-off op 22 januari in Oldenzaal maken ze kennis met elkaar en worden ze door middel van workshops over energie, afval en het klimaat klaargestoomd voor de campagne. In oktober dit jaar sloot de gemeente Oldenzaal al een global deal met de basisscholen over deze duurzame thema’s. Het gaat om energiebesparing en duurzaam omgaan met afval. De gemeente Losser sloot vorig jaar al een ‘greune deal’ met de basisscholen. Via Energy Challenges kunnen scholen invulling geven aan de deals. Op woensdag 3 juni wordt bekend gemaakt welk team de beste campagne heeft gevoerd.   

Vorige pagina