Samen in actie voor duurzame energie
Energiekrant voor heel Noordoost Twente

Energiekrant voor heel Noordoost Twente

dinsdag 10 augustus 2021
In de zomer van 2021 viel in heel Noordoost Twente de ‘Energiekrant’ op de deurmat. Het is een krant boordevol informatie over de energietransitie, nieuwe energievormen en de betekenis hiervan voor onze inwoners. De krant is samen met de huis-aan-huisbladen verspreid in de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen.

Wereldwijd zijn er afspraken gemaakt om de uitstoot van CO2 in te perken. In Nederland willen we in 2050 klimaatneutraal zijn. En in 2030 willen we al de helft minder CO2 uitstoten dan in 1990. Dat doen we door grondstoffen opnieuw te gebruiken, energie duurzaam op te wekken en -heel belangrijk- door minder te verbruiken. Want alle energie die we niet gebruiken, hoeven we ook niet op te wekken!

Energietransitie 

De overgang naar groene energie en zuiniger energieverbruik noemen we de energietransitie. Het gaat om grote veranderingen in een langlopend traject. Iedereen krijgt er mee te maken en iedereen is daarbij ook nodig: het Rijk, provincies, gemeenten, bedrijven en alle inwoners van ons land. De vraag is niet meer óf we energie gaan besparen en ‘groen’ gaan opwekken, maar hoe en wanneer.


Wat kun je zelf doen? 

Iedereen heeft een rol. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We zien steeds meer zonnepanelen op de daken van huizen. We kunnen allemaal ledlampen gebruiken of korter douchen. Maar over windmolens en zonnevelden zijn de meningen nog sterk verdeeld. Hoe we met al onze huizen en bedrijven van het aardgas af gaan is ook nog niet duidelijk. En wat kun je als inwoner eigenlijk zelf al doen? U leest er alles over in deze Energiekrant. 

Krant inzien

Wilt u de krant (online) inzien of downloaden?

Vorige pagina