Samen in actie voor duurzame energie
Energiedagen: gemeenten helpen inwoners op weg naar een energiezuinig huis

Energiedagen: gemeenten helpen inwoners op weg naar een energiezuinig huis

dinsdag 3 mei 2022
Wie inspiratie zoekt voor het verlagen van de energierekening of aan de slag wil met energiebesparing vindt alles wat hij of zij wil weten op één plek tijdens de Energiedagen van Noordoost Twente. Energie van Noordoost Twente organiseert deze dagen op 20 en 21 mei voor de inwoners van Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Zij kunnen er betrouwbare informatie en inspiratie ophalen voor energiebesparing in en om huis, isolatie en zelf energie opwekken.

‘We willen inwoners op een leuke en gemakkelijke manier informeren over de mogelijkheden die er zijn om in kleine of grotere stappen de woning energiezuiniger te maken’ vertelt Michael Breit, coördinator van het Energieloket van de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. ‘We vinden het belangrijk dat iedereen goede en betrouwbare informatie kan krijgen over wat mensen zelf kunnen doen om de energierekening te verlagen. En bijvoorbeeld hoe lang het duurt om investeringen in het huis terug te verdienen. Bij de huidige energieprijzen is dat vaak al heel snel.’

Markt

De Energiedagen van Noordoost Twente zijn opgezet als een ‘markt’: lokale en regionale installatiebedrijven en isolatiebedrijven laten de nieuwste ontwikkelingen zien en delen vrijblijvend hun kennis. Lokale energie coöperaties leggen uit hoe je deel kunt nemen in een energieproject. Het is mogelijk in gesprek te gaan met energiecoaches of lezingen te volgen over het energiezuiniger maken van je huis. Ook wie al een stap verder wil gaan en nadenkt over het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp, kan zich hier in korte tijd door verschillende deskundigen laten bijpraten.

Gratis

De Energiedagen vinden plaats op vrijdag 20 mei (15-20 uur) en zaterdag 21 mei (10-16 uur) op de buitenlocatie van De Methoeve in Weerselo. De toegang is gratis.

Energie van Noordoost Twente

De overstap van fossiele naar duurzaam opgewekte energie om de uitstoot van CO2 tegen te gaan houdt niet op bij de gemeentegrens. De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen werken daarom samen aan de energietransitie onder de naam Energie van Noordoost Twente. Energie van Noordoost Twente zet projecten op om de productie van duurzame energie van de grond te krijgen, brengt lokale initiatieven en het bedrijfsleven samen en adviseert de inwoners van de vier gemeenten hoe zij hun huizen energiezuinig kunnen maken.

Meer informatie

Meer informatie over de Energiedagen is te vinden op www.de-energiedagen.nl

Vorige pagina