Samen in actie voor duurzame energie
Bespaarbon voor huiseigenaren in Noordoost Twente

Bespaarbon voor huiseigenaren in Noordoost Twente

donderdag 25 maart 2021
Huiseigenaren in Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen ontvangen nog voor de zomer de ‘Bon van Noordoost Twente’. De bon heeft een waarde van €80 en kan worden gebruikt voor energiebesparende producten of advies. Met de bon kunnen bijvoorbeeld tochtstrips, led-lampen, radiatorfolie of een energiebesparende douchekop worden aangeschaft.

Subsidie voor huiseigenaren

De vier gemeenten werken samen aan de energietransitie onder de naam Energie van Noordoost Twente. Om de bon mogelijk te maken heeft Energie van Noordoost Twente via de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) een subsidie van € 2,5 miljoen aangevraagd en verkregen. Deze subsidie gaat via de bon naar de huiseigenaren. De gemeenten willen inwoners met dit steuntje in de rug stimuleren om meer met isolatie en energiebesparing te gaan doen.


Campagne

De bonnen worden nog voor de zomer door de gemeenten naar de huiseigenaren gestuurd. De verspreiding gaat gepaard met een campagne in bladen en social media, om de inwoners te wijzen op het nut en de kansen van besparen. Daarbij volgt ook uitleg over hoe en waar de bon ingeleverd kan worden. Terwijl deze campagne loopt, wordt ook een subsidie voor huurders aangevraagd. De gemeenten hopen deze ook zo snel mogelijk uit te rollen.

Vorige pagina