Samen in actie voor duurzame energie

Zonnepanelen op alle daken

Bestaand initiatief: 21-09-2020
Gemeente LosserZonne-energieBuurtaanpakGreune DealInspiratieOndernemer of agrariërWoningeigenaar
Dit initiatief heeft behoefte aan:DeelnemersSamenwerkingVrijwilligers

Doel:

Zoveel mogelijk zonnepanelen op daken en bijgebouwen

Toelichting:

Onlangs werd in verschillende kranten het bericht gepubliceerd over het Vrijwilligersteam Losser Duurzaam (VLD) als onderdeel van het Platform Losser Duurzaam. In dat bericht werd melding gemaakt van het project zonnepanelen. In dit artikel kunt u hierover meer lezen. 

Het aantal zonnepanelen op daken in de gemeente Losser is nog zeer beperkt, terwijl deze vorm van duurzame opwekking een direct voordeel oplevert.

Het VLD wil zich inzetten om de aanschaf van zonnepanelen meer te promoten en inwoners te stimuleren Greune Deals of buurtinitiatieven hierbij te realiseren. 

In Overdinkel heeft muziekvereniging Concordia (www.concordia-overdinkel.nl) een Greune Deal aangevraagd voor het collectief inkopen van zonnepanelen voor hun verenigingsgebouw en voor de woningen van leden. Maar alle inwoners van Overdinkel kunnen zich nu hiervoor opgeven om zoveel mogelijk woningen te krijgen met zonnepanelen.

In Beuningen heeft energie coöperatie Greuner al een Greune Deal afgesloten en is actief met de postcoderoosregeling. Zie meer informatie www.greuner.nl. Hierbij kunnen zich inwoners, bedrijven en verenigingen aanmelden die zelf geen zonnepanelen op het dak willen of kunnen plaatsen, maar gebruik maken van elders opgewekte zonne-energie, nl bij tuincentrum Kuipers. Greuner roept geïnteresseerden op om van deze financieel gunstige regeling gebruik te maken en zich te melden op www.greuner.nl.   

Daarnaast roept het VLD inwoners met een eigen woning uit de andere dorpen en wijken van de gemeente Losser op om zich te melden als belangstellende voor collectieve inkoop van zonnepanelen. Indien u geen geschikt dak heeft voor zonnepanelen, maar wel veel ruimte bij uw woning, kunt u er ook voor kiezen zonnepanelen in uw tuin of aangrenzend weiland of kavel  te plaatsen. Ook daarvoor kunt u zich aanmelden.

Ook roept VLD inwoners op, die zich willen bezig houden met de organisatie van dit plan met ondersteuning van het VLD. 

Het doel van dit plan is zoveel mogelijk zonnepanelen op en bij woningen te realiseren.

Hoe meer aanmeldingen en hoe meer zonnepanelen, hoe gunstiger de aanschafprijs zal zijn bij collectieve inkoop. En hoe meer we bijdragen aan een duurzame toekomst.

U kunt uw opgave per mail insturen naar infoVLD@losser.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het geschatte aantal gewenste zonnepanelen.

Om het plan te laten slagen heeft VLD inwoners nodig die dit gaan organiseren, omdat VLD uitsluitend ondersteunend actief is. Dus geef u op voor dit burgerinitiatief op infoVLD@losser.nl.

Na de inventarisering van de belangstelling worden leveranciers benaderd voor de offertes voor collectieve inkoop.

Belangstellenden worden voor nadere informatie persoonlijk benaderd. Via de media, de facebook pagina van het VLD en de website van de gemeente Losser kunt u op de hoogte blijven.

Informatie over wat u moet weten over zonnepanelen, hoe u uw aantal zonnepanelen berekent en welke info belangrijk is voor uw beslissing, komt beschikbaar op de website van de gemeente Losser. www.losser.nl . Ook vind u daar informatie over Greune Deals en welke voorwaarden er gelden.

Hoe mooi zou het zijn als we er samen in slagen een forse bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst.

Contactgegevens

Wil je samenwerken met dit initiatief? Neem dan contact met ze op! Klik hier voor de contactgegevens
infoVLD@losser.nl

Website en social media