Samen in actie voor duurzame energie

Energiecoöperatie "Greuner wordt ut nich"

Bestaand initiatief: 20-11-2019
Gemeente LosserZonne-energieCoöperatie
Dit initiatief heeft behoefte aan:Deelnemers

Doel:

Opwekken, gebruiken en opslaan van lokale groene energie en het promoten van energiebesparing. 

Toelichting:

Energiecoöperatie Greuner is opgericht om gezamenlijk duurzame energie te kunnen opwekken. Ons motto is “Greuner Wördt ’t Nig” (greun is Twents voor groen). Onze doelen zijn het opwekken gebruiken en opslaan van lokale groene energie en het promoten van energiebesparing.

Energiecoöperatie Greuner is een gezamenlijk initiatief uit de Twentse dorpen Beuningen, Rossum en Weerselo.

Profiteren als lid

Hebt u interesse in schone zonne-energie, maar wilt u of kunt u niet zelf zonnepanelen op uw eigen dak plaatsen? Dan is gezamenlijk zonne-energie opwekken op een ander dak wellicht de oplossing. Greuner biedt u nu de mogelijkheid om met gemak en zonder zorgen uw eigen zonne-energie op te wekken en daarbij te profiteren van het feit dat u géén energiebelasting verschuldigd bent over de door u opgewekte elektriciteit. Daarnaast biedt deze regeling het voordeel ten opzichte van panelen thuis dat deze regeling voor 15 jaar geldt waarbij de saldering voor zonnepanelen thuis vanaf 2023 elk jaar met 9% zal afnemen.

Profiteren als dakeigenaar

Als dakeigenaar ontvang je voor ieder zonnepaneel dat Greuner op jouw dak kan leggen 3 € per jaar over de looptijd van 15 jaar. Daarna wordt de dakeigenaar ook eigenaar van de zonnepanelen, die een levensduur van zeker 25 jaar hebben.

Ook kan een dakeigenaar tot 10.000 kWh van de opgewekte stroom afnemen als kleinverbruiker.

Greuner heeft op verschillende locaties zonnepanelen liggen. Recent werd nog het postcoderoosproject ’t Trefpunt gerealisserd. Twee projecten van elk 300 panelen in Beuningen en Rossum zitten in de pijplijn. Deze laatste twee projecten worden gerealiseerd met de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE regeling).

© Copyright 2019  GreunerWordtUtNich   Alle rechten voorbehouden.

Contactgegevens

Wil je samenwerken met dit initiatief? Neem dan contact met ze op! Klik hier voor de contactgegevens
Tom Wagenvoort
Betrokken partijen: Energie van Noordoost Twente, Gemeente Losser en Energiecoöperatie De Greuner

Website en social media