Samen in actie voor duurzame energie

Losser West "Gas Terug"

Nieuw initiatief: 21-11-2019
Gemeente LosserAardgasActiviteitBijeenkomstBuurtaanpakGreune DealInspiratiePilotProject
Dit initiatief heeft behoefte aan:DeelnemersFinancieringSamenwerkingVrijwilligers

Doel:

Gas besparen door 2 laagdrempelige maatregelen:

- Waterzijdig inregelen;

- Verlagen aanvoertemperatuur HR CV ketels

Toelichting:

Buurtbewoners reageren enthousiast op het project ‘Gas terug’

In ’t Lossers hoes vond op 11 november een drukbezochte informatiebijeenkomst plaats over het project ‘Gas terug’. Met dit project kunnen inwoners van Losser West, binnen het gebied Enschedesestraat, Voswinkelweg en Oldenzaalsestraat, op een vrij eenvoudige manier het gasverbruik aanzienlijk verminderen. Bij een rijtjeshuis levert dit al snel een besparing van € 150,- euro per jaar op en bij een vrijstaande woning zelfs tot € 400,-. Wethouder Jaimi van Essen is blij met dit buurtinitiatief. Samen met de initiatiefnemers Doosje en Tameling, Duurzaam Thuis Twente en installatiebedrijf Brands, sloot hij gisterenavond een Greune Deal. 

Initiatiefnemers Doosje en Tameling legden uit dat bij de installatie van de CV de keteltemperatuur vaak op 75° of nog hoger wordt ingesteld. Dit kan in veel gevallen een stuk lager. Door de CV waterzijdig in te regelen wordt het gasverbruik nog verder verlaagd. Dit kan alleen bij installaties met een HR ketel. Het inregelen van de CV kunnen bewoners zelf doen of laten doen door buurtbewoners met kennis en ervaring op het gebied van installatietechniek en/of groene energie. Bewoners die zich aanmelden krijgen hiervoor een uitgebreide instructie. 

Het op eigen kosten optimaal laten inregelen door een erkend installatiebedrijf kan ook. In het kader van de Greune Deal kan de gemeente dit gratis aan 3 bewoners aanbieden. Dit gebeurt op basis van verloting onder de eerste aanmelders. 

Contactgegevens

Wil je samenwerken met dit initiatief? Neem dan contact met ze op! Klik hier voor de contactgegevens
Marinus Doosje en Reinier Tameling
Betrokken partijen: De initiatiefnemers werken samen met de gemeeente Losser, vrijwilligers uit de buurt, wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente, installatiebedrijf Brands en wooncorporatie Domijn

Website en social media