Samen in actie voor duurzame energie

HET VERHAAL VAN ‘GAS TERUG'

Nieuw initiatief: 01-10-2020
Gemeente LosserInspiratie

Doel:

Met een middag werk een comfortabeler huis en minder stookkosten. Dat is het idee achter het waterzijdig inregelen van de CV-ketel. Marinus Doosje en Reinier Tameling werden zo enthousiast dat ze het buurtinitiatief ‘Gas terug’ opzetten om nog meer mensen mee te krijgen.

Toelichting:

Buurtbewoners reageren enthousiast op het project ‘Gas terug’

In november 2019 vond een drukbezochte informatiebijeenkomst plaats over het project ‘Gas terug’. Met dit project kunnen inwoners van Losser West, binnen het gebied Enschedesestraat, Voswinkelweg en Oldenzaalsestraat, op een vrij eenvoudige manier het gasverbruik aanzienlijk verminderen. Bij een rijtjeshuis levert dit al snel een besparing van € 150,- euro per jaar op en bij een vrijstaande woning zelfs tot € 400,-.

Initiatiefnemers Doosje en Tameling legden uit dat bij de installatie van de CV de keteltemperatuur vaak op 75° of nog hoger wordt ingesteld. Dit kan in veel gevallen een stuk lager. Door de CV waterzijdig in te regelen wordt het gasverbruik nog verder verlaagd. Dit kan alleen bij installaties met een HR ketel. Het inregelen van de CV kunnen bewoners zelf doen of laten doen door buurtbewoners met kennis en ervaring op het gebied van installatietechniek en/of groene energie. Bewoners die zich aanmelden krijgen hiervoor een uitgebreide instructie. Natuurlijk is het ook mogelijk om het inregelen (op eigen kosten) door een erkend installatiebedrijf te laten uitvoeren.

De initiatiefnemers werken samen met de gemeeente Losser, vrijwilligers uit de buurt, wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente, installatiebedrijf Brands en wooncorporatie Domijn

Contactgegevens

Wil je meer weten over dit initiatief? Neem dan contact met ze op! Klik hier voor de contactgegevens
Marinus Doosje en Reinier Tameling

Website en social media