Samen in actie voor duurzame energie

Maak winst met duurzaam ondernemen!


Nederland wordt aardgasvrij en stapt over op duurzame energie. Ook steeds meer bedrijven in Noordoost Twente nemen energiebesparende maatregelen. Waarom? Het scheelt flink in de kosten, het is goed voor het milieu en het geeft je een betere marktpositie. Wil jij ook verdienen met duurzaam ondernemen? Kijk wat jij kan doen.

TIP 1: VERLICHTING

Vervang oude tl-buizen door ledverlichting. Dit levert je al een besparing op van 80%. En met een bewegingsschakelaar voorkom je onnodig gebruik van verlichting op het toilet of in het magazijn.

TIP 2: VERWARMING

Met de deuren open heet je je klanten welkom, maar er gaat ook veel warmte verloren. Hang een ‘luchtgordijn’ op boven de deur. Dit apparaat maakt een scheiding tussen de koude lucht buiten en warme lucht binnen.

TIP 3: KOELING

Koelingen gebruiken veel energie. Dek koel- en vriesmeubelen buiten openingstijden af, houd de roosters schoon, verwijder ijs en houd ze goed gevuld.

TIP 4: VENTILATIE

Om een ventilatiesysteem goed te laten werken, kun je ramen het beste zoveel mogelijk gesloten houden. En wist je dat ledlampen minder warmte afgeven dan andere type lampen?

Meer informatie?

Wil jij ook verdienen met duurzaam ondernemen? Energieke Regio helpt ondernemers bij het maken van de juiste keuzes om energie te besparen, energie op te wekken én te voldoen aan wet- en regelgeving.

Meer inspiratie en voorbeelden kun je vinden bij de 'Aanpakkers' op onze website.